AJOKAUSI & TAPAHTUMAT

Kohti uutta ajokautta vahvasti mennään ja tälläisilla kuulumisilla lähdetään kohti tulevaa kautta 2024.

– Neuvottelut Pohjois-Karjalan puolen reiteillä ajoista vielä neuvottelu vaiheessa VRY ry:n kanssa ja niistä tulee tietoa ajankohtaista osioon heti kun, jotain selviää.

Reitti Ylä-Luosta – Maamonsuo on siirretty järven jäältä kulkemaan mantereen puolelle. Antaa hyvin peliaikaa lisää reitille niin kauden alusta kuin lopustakin. Uusi kartta reitistä …….. Ura menee siis sitä Höyläntien reunaa sähkölinjan alla nyt vielä hiukka eteenpäin ja siellä sitten tien yli. Muistetaan varovaisuus linjalla tolppien vuoksi ja tien ylityksissä.

Tämäkin nopea reitin muutos raivaus- ja kaivinkonetöineen toteutettiin kerholaisten talkoomaksujen avulla, SUURET KIITOKSET SIIS TALKOOMAKSUISTA.

– Viimekaudella kyselimme kerhomme kisakuskien yhteystietoja, jotta saisimme päivitettyä rekisteriimme kisailijat tietoineen. Saimme tiedot kahdelta kisailijalta, kiitoset siis heille. Otetaan nyt uusiksi. Siis jos ajat kaudella 2024 kisaa kerhon väreissä niin ilmoita päivitetyt tietosi osoitteineen päivineen info@lsmk.fi , näin varmistat kerhon edut ja mahdolliset palkitsemiset.

– Reittien aluissa nyt uudet kyltit maksujen hoitoa varten, QR-koodit helpottaa vierailijoiden lupien lunastamista ja vaikkapa jäseneksi liittymistä. Tarroja 2024 jaossa Mann Oililla Pajulahdessa ja Ylä-Luostan Kelkkakahvilalla kauden startatessa. Urilla lupaa kysyttäessä on esitettävä kerhon sähköinen jäsenkortti, pelkkä tarra kelkassa tai kypärässä ei riitä tunnistautumiseen.

Talvinen Kelkkapäivä on tänä kautena 17.2. Tahkon tuntumassa Ravintola Kaislassa. Tarjolla kotiruokalounas ja pulla kaffeet. Paikalla johtokuntaa tavattavissa ja kerhon tekstiilejä myynnissä. Tapahtuma aika on klo 11 – 14.00. TERVETULOA !!!!

Savon Menevän kanssa tehdään taas yhteistyötä Kelekka-Ajot tapahtuman merkeissä, varaa siis kalenteriin 16.3.2024 ja seuraa tapahtumien ilmoittelua www.savonmeneva.fi

Turvallinen ajokulttuuri ja vastuullisuus ovat jäsentemme ykkösasioita, tässä vielä pieni kertaus onnistuneeseen kelkkakauteen olepa hyvä:

 • Valmistaudu varman päälle. Tutustu kelkkaasi, tarkista ajovarusteesi. Varaudu sään ja kelin muutoksiin. Älä kelkkaile alkoholin vaikutuksen alaisena.
 • Pidetään hyvät välit viranomaisiin, maanomistajiin ja muihin maastossa liikkuviin noudattamalla sääntöjä ja olemalla aiheuttamatta turhaa häiriötä
 • Ole valmis auttamaan. Näytä omat aikeesi toisille hyvissä ajoin ja varustaudu tarvittaessa auttamaan. Varmista avun saanti.
 • Pysy oikeilla jäljillä. Käytä kelkkailureittejä ja -uria. Opettele tulkitsemaan karttaa ja osaa suunnistaa. Ilmoita ainakin läheisillesi reittisi, etappisi ja arvioitu paluuaikasi. Kerro tapa, miten sinut tavoittaa kelkkaretken aikana.
 • Jätä keli- ja pelivaraa. Pysy omalla ajolinjalla. Muista turvavälit. Maltti on valttia.
 • Vaali luonnon rauhaa, liiku luonnon ehdoilla. Huolehdi omat roskasi maastosta mukaasi. Kunnioita muita kulkijoita, eläimiä ja luonnon rauhaa.
 • Kehity kelkkailijana. Harjoittele ajamista rauhassa turvallisessa ympäristössä. Kartuta kelkkailutaitojasi. Liity kelkkakerhoon tai hanki kokemuksia kokeneemmilta kelkkailijoilta.
 • Hätätilanteiden varalta lataa puhelimeesi 112 Suomi -mobiilisovellus.

Moottorikelkkailua koskevat nopeusrajoitukset:

 • moottorikelkan suurin sallittu nopeus maastossa maa-alueella on enintään 60 km / h
 • poikkeustapauksessa tiellä ajettaessa enintään 40 km / h
 • jääpeitteisellä vesialueella nopeus on enintään 80 km / h, kuitenkin reitillä 60 km / h
 • jos kelkkaan on kytketty reki, jossa kuljetaan henkilöitä, on suurin sallittu nopeus 40 km / h